Ekokumppanit logo

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Julkaistu

Hankkeen pilottikoulutukset starttaavat helmikuussa

Puuosaamista Pirkanmaalle -hankkeen tärkein tavoite on luoda koulutusmalleja, joiden avulla pystytään vastaamaan rakennusalaa vaivaavaan puurakentamisen osaajapulaan.

– Koulutusten suunnittelu on edennyt aikataulussa ja tällä hetkellä keräämme ilmoittautumisia eri koulutuskokonaisuuksiin, kertoo rakennusopin professori Markku Karjalainen Tampereen yliopistosta.

Karjalaisen mukaan koulutukset ovat herättäneet mukavasti kiinnostusta niin opiskelijoiden kuin paikallisten yritysten keskuudessa.

Tampereen yliopisto keskittyessä rakennus-suunnittelun pätevyyskoulutukseen myös Tampereen ammattikorkeakoulun vastuulla oleva tuotantopuolen täydennyskoulutus alkaa olla hiottu muotoonsa.

– Kevään koulutuskokonaisuus on hyvin pitkälti valmis ja koulutuskalenterikin näyttää hyvältä, kertoo Hannu Kauranen TAMKista.

– Paikalliset pk-yritykset ovat lähteneet innokkaasti mukaan ja saamme varmasti täytettyä kaikki 15 täydennyskoulutukseen varattua paikkaa.

 

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu toteuttaa keväällä puurakentamisen elementtirakennus/-asennuskoulutuksen noin 15:lle aikuisopiskelijalle.

Tredun koulutuksesta kiinnostuneet opiskelijat voivat otta yhteyttä Aarne Hämäläiseen: if.erepmat@nenialamah.enraa

– Kartoitamme parhaillaan halukkaita ja teemme opiskelijavalinnat vielä joulukuun aikana, Hämäläinen kertoo.

Pilottivaiheessa koulutusten osallistujat valitaan hankesuunnitelman mukaisesti, mutta koulutukset tallennetaan myöhempää hyödyntämistä varten.