Ekokumppanit logo

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Julkaistu

Tampereelle Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininta!

Ympäristöministeriö ja Motiva palkitsivat 4.11. järjestetyn Puupäivän yhteydessä Tampereen Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnalla. Tuomariston mukaan Tampere on määrätietoisella työllään juurruttanut puurakentamisen saumattomaksi osaksi kasvavan kaupungin identiteettiä, perustoimintaoja ja ilmastotyötä.

Tampereelle rakennetaan lähivuosina puusta 1800 uutta kerrostaloasuntoa.

Tunnustuksen jakoi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, joka onnittelu-

puheessaan totesi Tampereen olevan hyvä esimerkki kaupungista, josta löytyy halua ja osaamista tehdä ilmastoystävällisiä ratkaisuja myös rakentamisessa.

KÄRKENÄ PUUKERROSTALORAKENTAMINEN

Erityistä kiitosta Tampere sai toimistaan puukerrosrakentamisen lisäämiseksi.

– Tampereen vauhti puukerrostalorakentamisessa on kova. Sillä tulee olemaan laaja vaikutus puurakentamisen tapoihin ja tekniikoihin koko Suomessa, kiitteli tuomariston jäsen ja puurakentamisen koordinaattori Timo Nyyssölä Suomen metsäkeskuksesta.

Tampereen puukerrostalorakentaminen on saanut mukavasti vauhtia puurakentamisen edistämishankkeiden myötä.

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeen tavoitteena on lisätä maakunnassa uusien puukerrostalojen rakentamista ja lisäkerrosrakentamista puusta ja hankkeen tuloksena onkin jo syntynyt loistava Puurakentamisen edistämisen ja ohjauksen keinot kaavoituksessa -opas.

Puuosaamista Pirkanmaalle -hankkeessa kehitetään uusia, laaja-alaisia puurakentamisen koulutusmalleja ja koulutetaan kevään 2022 aikana 65 puurakentamisen ammattilaista.